Danskleding Jongeren

Danskleding Jongeren

De kleding van de jongeren is een vrij ontwerp geďnspireerd op folklore. De dracht kan dus niet echt gekoppeld worden aan een streek of een periode. Het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp was dan ook dat het ondersteunend moest zijn aan het folkloristisch progamma van de groep. De trefwoorden “veelzijdig”, “jong” en “folklore” stonden daarbij centraal.


Vooral de kleding van de meisjes kan op meerdere manieren worden gedragen. De rok en het hesje bestaan ieder uit 2 lagen die omgedraaid kunnen worden. Hierdoor kunnen verschillende leuke en speelse effecten worden bereikt.

Danskleding Jongeren Danskleding Jongeren De meisjes kunnen hun kapsel op verschillende manieren dragen, zoals vlechten met strikjes, maar ook op een staart met een roosje. Tijdens optredens geeft dit een verrassend vrolijke en speelse uitstraling. Bij oogstdansen wordt bijvoorbeeld de bovenrok omhoog gedragen zodat die niet vuil wordt, terwijl bij kermisdansen de nette kant wordt gedragen.

Danskleding Tieners Danskleding Jongeren Danskleding Jongeren Danskleding Jongeren


Danskleding Jongeren De heren dragen een knielange donkerblauwe broek met een klepsluiting en steekzakken, een geruite blauwe kiel met een wit shirt eronder, om de hals een rode boerenzakdoek. De heren dansen op klompen met dikke sokken, maar ook op gewone zwarte schoenen met witte kniekousen. Danskleding Jongeren

Danskleding Jongeren