Algemene informatie

Volksdansvereniging "DE GRUTMOOLE" uit Sas van Gent bestaat sinds 1979. De Nederlandse en Vlaamse volkscultuur, muziek en dans, hebben een centrale plaats binnen onze vereniging. Wij willen graag de ruimte geven aan iedereen die hiervoor belangstelling heeft en daarmee bezig wil zijn. Dit kan op het gebied van volksdans, volksmuziek en klederdrachten. Op de dansavonden wordt ook in ruime mate aandacht besteed aan dansen uit andere landen.Optredens

Alle groepen dansen een Nederlands programma en brengen zo een folkloristische tocht door Nederland. Dansen van Terschelling, Friesland, Overijssel, Drenthe en Brabant alsook uit onze eigen provincie Zeeland. Worden met veel enthousiasme gedanst en nader toegelicht.

De kleding die gedragen wordt is gevarieerd. Normaal treden de groepen op in leuke eigentijdse creaties die zijn ge�nspireerd vanuit de traditionele drachten. De Grutmoole beschikt echter ook over prachtige traditionele drachten uit de provincie Zeeland waaronder o.a. Hulsters, Cadzands, Bevelands, Walchers en Axels.

De groep verzorgde reeds vele optredens in binnen en buitenland in o.a.Noorwegen, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Polen, Bulgarije, Belgi�, Portugal, Spanje, Wales en Tsjechi�. De groep wordt begeleid door eigen muzikanten.